26 februari

publicerat i Allmänt;
Dagen; gick upp vid halv nio, åt frukost, gick ut på PW, duschade, pluggade, gick ner till shoreline med tre glada grabbar, åt lunch, hade prov i reporting & writing, gick hem, hängde vid poolen med familjen, pluggade lite igen, gick ut på ännu en PW, åt pasta carbonara, spelade vändtia med brolof, förlorade som vanligt mot den rackaren och nu är det soffläge med Ankan. Har inga roligare bilder än det där två tyvärr.. 
pusshej

24 februari

publicerat i Allmänt;

Hanna & Annika kom ju hem idag på eftermiddagen, även Isabels föräldrar är här i Santa Barbara så dom var hit på en liten inspektion utav lägenheten! Isabel följde sen med dom för att äta middag ute och samtidigt skulle ju jag, Hanna & Annika downtown för att handla. Vi skulle ju ta bussen, men när vi var på väg ner dit så var vi så himla trötta och orkade inte så vi började på skoj vifta med händerna åt en snygg range rover som precis åkte ut ifrån Buena Vista. Killen där i stannade iallafall och när Hanna frågade om han skulle down town så sa han att vi kunde få åka med honom om vi ville. Så himla skönt! En jättetrevlig italienare som bor på Isla Vista visade det sig vara. Han sa dessutom att vi gärna får komma till honom och äta lite italiensk mat och det vore ju inte helt fel! När vi kom hem igen så skulle vi göra hemlagade pizzor på tortilla bröd. Allt gick väldigt bra ända tills Annika gick och hämtade tvätten och jag & Hanna blev "in charge" över pizzorna. Det började med att jag skulle ta ut ena pizzan från vår lilla ugn/toaster, men så gled den av själva plåten så den hamnade på pizzan som låg under och efter det så ramlade även båda dom pizzorna av plåten så det började brinna i hela toastern! Jag och Hanna hanterar inte krissituationer så bra så vi började skrika efter Annika och efter en liten stund kommer hon inpsringandes med tvätten och räddar situationen! Hon är en riktig klippa våran Ankan. Vi fick iallafall göra om alla pizzorna, och som tur var ordnade det sig till slut och vi har nu ätit middag och myser nu i soffan framför datorerna!

dagen

publicerat i Allmänt;
När jag vaknade gjorde jag klar en läxa som jag dessutom skickade in och sen gick jag ut på en powerwalk. Det var jätteskönt väder och mycket folk ute som motionerade! Varje söndag är det dessutom små marknader längs strandpromenaden där folk ställer upp tavlor som dom målat, grönsaker man kan köpa och en massa annat. Det är väldigt mysigt faktiskt! När jag kom hem gick jag ner till poolen med grabbarna grus, jag låg och läste Mia Skäringers "dyngkåt och hur helig som helst". Både Lovisa och Linnea har sagt att den är jätterolig så jag tänkte ge den ett försök. Isabel kom också ner till poolen men stannde inte allt för länge, hon var tvungen att gå upp och plugga så jag låg kvar med boysen. Vid tre gick jag upp, åt lite yoghurt, skypade med Joel och nu sitter jag och tittar på Oscars galan på tvn. Snart kommer Hannika hem och jag längtar! Det har kännts jättetomt i helgen utan dom, när man inte bor så många i en lägenhet så märks det så tydligt när några fattas. Men snart kommer dom hem som tur är. Då ska vi åka och storhandla för veckan. Jag tänkte försöka städa lägenheten så mycket som möjligt nu också så inte dom behöver hjälpa till med det sen, kan tänka mig att dom är rätt trötta. 
Pusshej

Dag på state street

publicerat i Allmänt;
Idag vid 2 tiden gick jag och Isabel ner till State street. Hon skulle äta lunch och jag behövde fylla på min amerikanska telefon. Vi myste runt, åt glass och kollade i affärer. Efter en stund mötte vi upp Tobias och co och hängde med dom en liten stund. Sen gick vi och handlade middag på silvergreens och sen tog vi oss hemåt. Just nu sitter vi här hemma och tar det lugnt. Tobias och Isabel ska nog partaja, men det orkar absolut inte jag så det blir nog hemmakväll för min del skulle jag tro.
Pusshej 

hike

publicerat i Allmänt;
Igår följde jag med grabbarna i lägenheten bredvid på en hike uppe i bergen. Vi tog en taxi upp till seven falls och sen satte vi igång. Den var verkligen annorlunda än vad jag hade förväntat mig, jag trodde liksom att vi skulle gå på vanliga vägar runt och kolla på utsikten, men icke! Vi verkligen klättrade i bergen liksom, men det var skitroligt! lite utmanande. Först tog vi oss nästan högst upp av "berget" liksom och åt lite grann, jag hade med mig morötter! Sen fortsatte vi ner igen och vidare längre in ända tills vi kom fram till en liten källa med jätte klart och rent vatten där grabbarna badade. Sen tog vi oss tillbaka hela vägen igen, sjöng lite allsång och pratade en massa strunt! Bra helgsaktivitet iallafall och herregud vad det känns i kroppen idag alltså!
 

22 februari

publicerat i Allmänt;

Imorse åkte mina älskade råttor Hanna & Annika till L.A över helgen för att träffa ett par kompisar! Jag vaknade  vid halv åtta, åt frukost med dom och sen gick jag tillsammans med dom ner till busshållplatsen, kramade om dom och sen gick jag vidare ut på en powerwalk. Stannade dessutom till på arenan på hemvägen och körde lite styrka så nu känner jag mig duktig! Isabel sover fortfarande och just nu sitter jag och försöker få en liten läxa klar. Ska ta mig ner till state om en stund för att fylla på min mobil så att jag kan ha kontakt med Hanna och Annika i helgen. Det är för övrigt så himla härligt att gå ut och gå tidigt på morgonen här, för solen är liksom på väg upp och det är alldeles lugnt på vägarna och på strandpromenaden! 

video

publicerat i Allmänt;
Jag & Sandra går ju en jätterolig video editing klass här. Vår första uppgift var att sätta ihop ett montage med musik som skulle vara på ungefär en minut. Här är iallafall det jag satte ihop, det är ju absolut inte bra men ändå inte fy skam för att vara första grejen liksom.. Min lärare Michael tyckte dessutom att jag hade gjort ett bra jobb, han hade inget att klaga på sa han, hehe. Själva videon är från Katy Perrys, the one that got away, jag älskar ju den låten så jag valde material från den videon och låten är I'll stand by you med Dave Garrett som spelar fiol. Han är så himla duktig. Ska ha den låten på mitt bröllop har jag bestämt! Hoppa förresten fram till 20 sekunder, för MIchael ville ha en massa "förspel" och skit innan själva videon börjar! Sen blev kvalitén jättedålig när jag laddade upp den, så spare with me.. 

paket!

publicerat i Allmänt;
Alltså lyckan som uppstog när jag öppnade vårat postfack när jag kom hem från skolan och såg att det låg ett jättestort paket där som var adresserat till lilla mig! Det är min älskade Lina som har skickat godis hit till oss! Glad som en lärka sprang jag in till lägenheten där Hanna och Annika satt och pluggade! Nu sitter vi iallafall här och festar loss på svenskt lösgodis, som vi har saknat det! Tack Lina mitt hjärta ♥

Tacokväll

publicerat i Allmänt;
Var över till tjejerna på tacos nu på kvällningen, det var så mysigt så! Och gott!

Från lördagen

publicerat i Allmänt;
I Lördags var vi återigen på IV, här är bild på mig & Emma från när vi var hos Robert innan!

16 februari

publicerat i Allmänt;
 
Igår var det grillning på stranden på dagen, vi tog oss ner dit vid halv tolv tiden, käkade och sen låg vi och solade vid stranden nästan hela eftermiddagen!

50 års jubileum

publicerat i Allmänt;
Det var 50 års jubileum på Isla Vista igår. Så vi drog dit, dansade som fasen och hade det väldigt skoj all night long!
 

tjejmiddag

publicerat i Allmänt;
Idag har vi haft ännu mer firande för vår finaste Hanna här hemma! Några tjejkompisar kom hit och vi hade tjejmiddag tillsammans, vilket var jättemysigt! Vi elva tiden gick vi ner till oceana där Patrik hade fest. Det var huuuuur mycket folk som helst fast på väldigt liten yta dock, men det var trevligt ändå! Hans lägenhet var dessutom alla hjärtans dag-pyntad! Nu ska jag mysa ner mig, se någon bra film och sova. Imorgon ska det bli jättehärligt väder så vi ska sola hela dagen lång tänkte vi! Hoppas alla har haft en fin alla hjärtans dag där hemma!
Pusshej

Födelsedag

publicerat i Allmänt;
 
 
Idag har det varit en sån mysig dag här i Santa Barbara. Hanna fyllde ju år, så efter skolan gick jag Hanna, Annika och Tobias ner till stranden. Vi tog en massa fina kort och bara myste runt i solnedgången. Lite senare gick vi ner mot stan och mot Sandbar, där vi skulle möta upp ett gäng för att äta födelsedagsmiddag! När alla var på plats så tog vi ett bord och beställde vår mat. Vi fixade dessutom så att det blev ett litet firande för Hanna på restaurangen. En servetris kom fram med en dessert med ett ljus på som dom bjöd på och vi hurrade lite grann för Hanna! Efter middagen så delade vi på oss, vi tjejer hade några ärenden att uträtta så killarna åkte hem i förväg. När vi sedan kommer hem till vår lägenhet så möts vi av tända ljus och en jättefin tårta på köksbordet. Vi förstår ju att det är från killarna i lägenheten bredvid och bestämmer oss för att hämta över dom på lite tårtkalas! När Annika strax efter går in i deras sovrum så möts hon av att alla grabbarna hoppar ut och skriker från garderoben, dom hade alltså gömt sig där dom små rackarna! Riktiga pärlor är dom iallafall och kvällen avslutades med att vi alla åt utav tårtan, snackade en massa strunt och skrattade! Imorgon är det alla hjärtans dag och eftersom att ingen här har någon jäkla valentine att fira med så har jag och Annika tagit saken i egna händer och fixat lite överraskningar till folk här på buena vista!

Hanna 20 år!

publicerat i Allmänt;
Idag fyller vår fina Hanna 20 år! Så imorse smög vi andra upp vid halv sju tiden för att baka scones, ställa fram frukost och blåsa ballonger åt födelsedagsbarnet! Sen tog vi alla ton, gick in till henne med presenter och blommor och grattade henne! Nu ska vi snart sola lite, jag ska göra klart min fotoläxa och sen ska vi käka ute tänkte vi med några till som vill vara med och fira!

12 Februari

publicerat i Allmänt;
Slutade sent idag, var uppe vid 9, skypade lite med mamma och sen vid halv elva mötte jag upp Sandra vid Laplaya. Vi tog lite kort, gick runt och myste i det fina vädret och åt sen lunch ute på piren! VI gick dessutom runt i dom mysiga affärerna ute på piren, var av en var en jättesöt godisbutik. Den hade Lovisa gillat, min lilla godisråtta där hemma! Vid kvart i ett gick vi till vår journalistik lektion och när den var slut klockan 2 gick jag hem och nu sitter jag här. Ska försöka plugga och sen träna lite senare.
 

11 februari

publicerat i Allmänt;
Måndag igen, skolan gick bra och snabbt. Inte mycket att säga där direkt. Vid sex tiden drog jag och Hanna ut och sprang ner till piren och sen till Arenan där vi körde en massa intervaller. När vi kom hem satt Isabel och Tobias i soffan och pluggade, medan Ankan lagade sallad som vi nyss har ätit. Vi lyssnade på musik under matlagningen som vanligt och jag och Annika körde vår lilla dans som vi lärt oss av Edvard i helgen! Imorgon börjar jag inte fören klockan ett och jag ska verkligen försöka sova ut hade jag tänkt! Just nu sitter jag och Tobias här i soffan medan tjejerna pluggar psykologi. Han förklarar hur jag ska göra med inställningarna på min kamera inför min fotoläxa på onsdag. En riktig klippa är han! Imorgon måste jag ta bilder till den läxan, så tjejerna här får väl agera modeller!
Pusshej

isla vista

publicerat i Allmänt;
 
 
Igår drog vi till IV, först åkte vi till Sofie och Tove för att käka mat och hänga där. Sen drog vi vidare till Sueno huset där det var hålligång. Jag tog taxi hem med Siri vid 2-tiden och sen när jag kom hem träffade jag på Tobias här utanför så han kom in hit och gjorde mig sällskap tills alla andra kom hem. När dom sen ramlade in så åt vi iallafall rostisar och lyssnade på lite musik innan vi stupade i säng.

fint

publicerat i Allmänt;
 
Sånt här får mitt hjärta att göra ont.. Jag saknar alla fina hjärtan där hemma så mycket!

9 Februari

publicerat i Allmänt;
Vi tog en promenad ner till Shoreline för att äta lunch! Det är jättefint väder idag, förutom att det blåser väldigt kallt! Efter vi ätit gick vi och sällskapade lite med Victoria, Maja, Amanda och Emma som satt vid stranden och hade picnic. Ikväll ska vi till IV och sueno-huset till några grabbar!

Lunch

publicerat i Allmänt;
Från vår lunch igår. Vi gick ner på state för att käka och sen gick vi i affärer. Vi åt iallafall väldigt god sallad på Nordstroms!

Fredag

publicerat i Allmänt;
 
Hanna
Ankish
Robert & Isabel
Niklas, Chris, Hanna
Oliver & Hanna
Niklas
Oliver, Hanna, Eddie
Kim & Niklas
Oliver, Hanna, Kim, Niklas, Edward, Robert
Niklas & Oliver
Christine & Tobias
Victoria, Jag, Emma
Igår blev det party här på buena vista! Vi var här först, körde lite beerpong sen förflyttade vi oss över till 122an ett tag och senare till 124an där festen avslutades någonstans inne på morgontimmarna! Roligt hade jag iallafall och skrattade en jäkla massa.

Skejt

publicerat i Allmänt;
 
Jag fick syn på att grabbarna var ute och skejtade lite nu på kvällen så "nu ska det knäppas kort" tänkte jag och knallade ut! Dom var jätteduktiga iallafall och körde en massa trix med brädorna medan jag agerade fotograf och tog några schyssta kort på dom! Jag tycker det är så jäkla kul att ta kort alltså, framför allt när dom som är med också tycker det är roligt och kommer med massa idéer! Nu ska vi käka kyckling, med klyftpotatis och rotsaker och sen blir det lite beerpong på det med grannarna!
Pusshej

8 februari

publicerat i Allmänt;
 
Igår fyllde Tobias 20 år, vi var därför över till 122an och firade honom lite grann. Hade köpt en födelsedagspåse till honom med massa godsaker också! Nu ska jag strax iväg och träna och sen ska vi väl försöka hitta på någon sorts aktivitet. Vi vill hitta på någonting och inte bara sitta hemma. Vi ska iallafall ner på state för att käka och handla lite. Sen tror jag tanken är att vi ska hänga med Niklas och hitta på något, men vi får se hur det blir!
Pusshej

skype

publicerat i Allmänt;
Hade skype-date med Joel nu på morgonen. Det var första gången jag pratade på skype med honom sen jag kom hit. Kepsen jag köpte åt han i NY hade han på sig med, så söt så! Han var lika glad som vanligt iallafall och jag saknar honom! Nu ska jag upp till meza och fixa en kopia på min nyckel, sen hem, duscha och fixa mig för skolan!
 

6 februari

publicerat i Allmänt;
Började klockan 8 imorse, slutade 10.. Efter lektionen gick jag och Sandra ner till seven eleven för att köpa LA times tidningen, vi skulle nämnligen ha den till en läxa i journalistik kursen. Sen gick jag hem, kollade på Kourtney & Kim take Miami, åt äckliga nudlar som jag kastade hälften av och sen låg jag vid poolen fram tills att jag skulle på nästa lektion klockan 1. Jag slutade sen klockan tre och då gick jag hem och pluggade järnet så nu är jag klar med allting och kan ta helg! sååå skönt. Just nu har vi precis kommit in från en powerwalk och det lagas dessutom mat här för fulla muggar. Imorgon börjar jag sent så jag hoppas det är varmt så jag kan ligga vid poolen då också innan lektionen! Nu ska vi iallafall äta strax och sen se på film med grabbarna grus!
Pusshej
 

powerwalk

publicerat i Allmänt;
Var ute och gick nu på kvällen, älskar att gå med hög musik i lurarna. Man mår så bra och sen är alla så trevliga som man möter på vägen. Alla ler och ser jätteglada ut mot en när man möts. Just nu sitter vi här hemma och försöker bestämma vad vi sa göra på springbreak i mars. Det lutar just nu åt Mexico, frågan är bara om vi ska åka till Cancun eller till Cabo. Vi ska iallafall ta en dag i veckan nu, bestämma oss och sen boka!

5 februari

publicerat i Allmänt;
Igår snodde jag åt mig en av grannarnas brädor och försökte åka lite ute på parkeringen, väldigt roligt faktiskt! Det är ju i princip samma teknik som man använder då man åker snowboard när man ska svänga, så den snittsen hade jag faktiskt! Jag ska fortsätta träna lite grann så ska det nog gå att åka efter ett tag! Just nu sitter jag och pluggar lite, har hunnit få undan jättemycket så det känns skönt! Jag får alltid lite ångest när jag ser läxan jag ska göra, men sen löser sig ju allting till slut. Det gör det alltid :) man ska vara positiv! Annars så försöker jag få någon av mina systrar att skypa med mig, men det går inte särskilt bra.. En av dom färgar tydligen håret, den andra är hos frissan och den tredje svarar inte, så hon vet jag inte vad hon har för sig.. Funderar på att ringa svågern och prata lite om livet för han är den ända som är inloggad just nu. Annars börjar jag inte i skolan fören klockan 1 och slutar klockan 2. Så då jag göra klart sista plugget och sen träna!
Pusshej
 

4 februari

publicerat i Allmänt;
Måndag och skola idag. Började klockan 8, slutade från den lektionen klockan 10. Sen började jag igen klockan 1 och fick sluta tidigare så var klar vid halv 3, vilket var skönt. Ligger nu i sängen, lyssnar på min älskade John Mayer och försöker göra en superjobbig läxa men det går inte jättebra.. Stackars Annika här hemma har åkt på influensa så vi tar hand om henne så gott det går. Imorgon har jag sovmorgon och bara en lektion så då ska jag verkligen försöka ta tag i alla veckans läxor så jag kan ta det lugnt sen resten utav veckan. Nu ska jag forsätta plugga och sen träna!
Pusshej

Superbowl Sunday

publicerat i Allmänt;
Dagen; tog en powerwalk imorse, hängde vid poolen alldeles själv medan tjejerna sov, sen gjorde jag en läxa och hängde sen ännu mer vid poolen med ett par grabbar, Annika och Isabel. Senare ringde Robin och frågade om vi ville komma till dom och titta på superbowl så jag och Isabel gick dit eftersom att Annika inte kände sig så bra. Nu är vi hemma igen och har nyss gjort tacopaj som vi ska käka, sen tänkte jag gå ner till arenan och gå några varv och sen gosa ner mig i sängen!
Puss    

Lovisa

publicerat i Allmänt;
Känns som om jag hela tiden tjatar om min familj men fick nyss bilder av Lovisa och liksom titta på henne? Hon är ju så fin så jag inte vet vart jag ska ta vägen! 

1 Februari

publicerat i Allmänt;
Alltså jag hade så roligt igårkväll! Jag, Isabel och Ankan gick ner till stan för att käka middag först, sen skulle Isabel på nån ballett-föreställning så jag och Ankan åkte hem. Lite senare drog Annika med mig på party med grannarna, jag var rätt otaggad först men herregud så kul jag hade! Vi åkte taxi till San Pascual och där var det ett gäng trevliga människor som vi umgicks med. Jag och Tobias fick dessutom för oss att ha stå-på-händer tävling med ankan och Jesper. Gick inte jättebra för mig och Tobias dock, men det var roligt! När vi skulle hem sen så fixade Tobias den bästa taxin ever. Den hade disco belysning och man kunde stå upp i den och dansa! Nu ska jag ligga i sängen hela dagen och ta igen alla avsnitt av Gossip Girl som jag misstat!

31 Januari

publicerat i Allmänt;
Var till Robin igår med ett gäng, orkar inte skriva om hela grejen, men det var trevligt iallafall!
pusshej

31 Januari

publicerat i Allmänt;
Igår försvann min nyckel helt mystiskt. Fattar INTE var den är. Lär ju vara nån tomte som springer runt här och jäklas med mig! Så idag var jag tvungen att gå till Bill och berätta det, vilket jag var lite nervös över.. Men när jag kom fram till honom så frågade han varför jag såg så ängslig ut och sen när jag berättade så bara skrattade han och sa att det kunde ha varit värre, jag kunde ju ha fått nån sjukdom liksom.. och det hade han ju rätt i!  Han följde med mig och låste dörren när jag skulle gå och sen när jag kom hem nu på eftermiddagen så hör jag honom ropa från sitt kontor "LYDIA!! Do you want me to unlock the door for you?" Alltså vilken jäkla klippa! Sen sa han att det typ är jag som får igång hans motion för annars sitter han bara på kontoret och slöar. Han sa dessutom att han känner sig litegrann som min pappa, hehe.. Så jag tror han gillar mig lite! Men jag ska iallafall gå och göra en kopia på nån av tjejernas nycklar och sen ska jag köpa världens största nyckelring så jag inte kan tappa bort den igen! Annars så hade jag min journalism 101 kurs idag, den gick bra! Gick och köpte boken vi ska ha till den kursen efter och sen ner på state street för att köpa nya svarta jeans på HM. Nu ska jag strax iväg på min foto-kurs och sen hem och äta tacos, läängtar!
Nu blev det ju ett aslångt inlägg, säkert ingen som orkar läsa. men aja, puss puss