29 Januari

publicerat i Allmänt;
Andra dagen i skolan idag och jag hade bara en lektion, reporting and writing. Kursen verkade jätterolig men läraren fick jag inget riktigt hum om. Men han är säkert bra! När jag kom hem idag gjorde jag läxorna vi fått så jag är nu klar med allt för den här veckan, vilket känns skönt! Jag behöver bara köpa nån bok till reporting and writing kursen och sen är jag all set! Jag gick iallafall ut och gick nu på kvällen och solnedgången var så sjukt fin. Jag gick även ut på piren för den är så mysig när den är upplyst. Lite läskigt dock att gå själv på själva strandpromenaden, för den är däremot inte så upplyst! Just nu har vi har precis ätit tomatsoppa och tjejerna pluggar. Jag dricker te och är jättesugen på filmtittande, så vi får väl se vad det blir.
Till mamma: En av mina lärare har precis samma parfym som dig, vilket får mig att sakna dig så jag håller på att spricka!
Puss hej
 
 
 
 

First day of school

publicerat i Allmänt;
Jag kom hem från skolan nyss. Skulle egentligen slutat klockan tre, men läraren var sjuk så vi fick gå hem. Tjejerna slutar inte fören klockan 4 och jag håller redan på att bli tokig. Blir sällskapssjuk efter 5 minuter, hatar vara ensam hemma här i vår lilla grotta som vi kallar den! Jag älskar förresten att gå runt här för rätt som det är kommer det nån skejtare förbi som man kan ta kort på och bilderna blir verkligen alltid fina!
 

pallade avokados

publicerat i Allmänt;
Förra veckan när vi låg vi poolen så upptäckte vi att det fanns ett avokadoträd där på andra sidan staketet. Så idag när vi tvättat tänkte vi att vi skulle vara lite bad-ass och gå och ta några avokados. Vi brukar nämnligen ha det i sallad och sen ska vi äta tacos i veckan. Hanna klättrade runt staketet iallafall och vi stog på andra sidan och tog emot från henne. Väldigt smidigt må jag säga!
Efter pallingen var vi till ner till Ralps för att storhandla och nu har vi precis ätit lite lunch. Hanna och Annika blev medbjudna till stranden med två grabbar, på lite dubbeldate! Jag och Isabel är kvar här hemma och hänger. Michael var förresten nyss här och han hade sin hund med sig, jag blev så himla glad när voffsingen var med, hade kunnat kramat sönder honom. Saknar mopparna så himla mycket. Har föreslagit för tjejerna att vi borde skaffa en liten college-dawg, men dom var inte så pepp på den idén :)

Rainy day

publicerat i Allmänt;
Idag var det regnigt här i Santa Barbara och vi var otroligt sega imorse.. Vi låg under täckena och mös i princip hela förmiddagen! Vid ett tiden gick vi ner till state street iallafall för att käka lite lunch. Det blev sallad på favoriten silvergreens. Sen traskade vi hem igen och nu sitter vi här med datorerna och tar det väldigt lugnt!

Min familj

publicerat i Allmänt;
 
Jag fick nyss en sån där tankeställare över hur otroligt fin familj jag har och hur lång tid det faktiskt är jag ska vara utan dom alla. När jag ser bilder på dom blir jag alldeles varm i hjärtat för att dom är så underbart fina allihopa! ♥
 

20 år igen

publicerat i Allmänt;
Igår var det ännu en som fyllde 20 år. Isabels kompis Manne, så vi åkte dit med Viktoria och Emma för att fira honom. På vägen dit fixade den glada chauffören lite partymusik åt oss i form av Katy Perry och vi var alla på strålande humör!

Birthday-party

publicerat i Allmänt;
Bilder från kvällen hemma hos oss och från restaurangen där vi åt middag och firade Annikas födelsedag! Vi har  haft en bra kväll, klockan är nu halv ett här, vi äter rester från tårtan och snackar massa strunt!
Puss!
 

23 januari

publicerat i Allmänt;
Måste bara skriva att det är jätteroligt att så många är här inne och kikar! Hade hela 138 besökare igår och det tycker jag känns som väldigt mycket med tanke på att det från början skulle vara en liten blogg för vänner och familj liksom! Men vill man får man väldigt gärna lägga in en liten kommentar om vilka ni är :)
Puss på er

Hike

publicerat i Allmänt;
Imorse efter frukosten gick jag, Hanna och Ankan ut på en powerwalk som började med en liten hajk ner för "berget" och ner till strandpromenaden. Man fick liksom hänga sig i rep och hasa sig ner. Aja det gick bra iallafall! Nu är vi alla hemma och ska väl göra oss vackra snart för att senare gå ner på state och käka!
 
 

Annika 20 år!

publicerat i Allmänt;
Idag fyller vår roomie Annika 20 hela år! Jag, Hanna & Isabel smög därför upp vid nio-snåret för att blåsa ballonger, duka bordet, ställa fram frukost och baka lite scones! Igår när vi tog vår joggingrunda ner till state så passade vi på att köpa lite rosa glas, ballonger och servetter. Ankan gillar nämnligen rosa :) så det var klart att hennes födelesedags-frukost skulle gå i den nyansen! Vi gick dessutom in på Victoria's secret och köpte lite födelsedagspresenter i form av trosor och en body-spray! När vi var klara med alla förberedelserna i köket så tog vi alla ton och gick in till henne med ett champagneglas med jucie, lite frukt och hennes favoritgodisar! När man är hemifrån på sin födelsedag så känns det viktigt att den känns ungefär likadan som när man är hemma och att man blir uppvaktad på samma vis! Idag är det därför bara Ankans dag och vi ska fira henne så mycket som möjligt! Efter skolan ska vi baka en liten tårta som vi ska festa loss på och sen tänkte vi även äta middag ute på någon mysig restaurang! Ikväll kommer det dessutom några vänner hit som ska fira tillsammans med oss!
Nu ska jag sätta upp ballonger på dörren, puss hej!
 

22 januari

publicerat i Allmänt;
 
Dagen; gick powerwalk klockan 8 imorse när jag vaknade, åt frukost från vår lilla dagliga buffé, kollade på "hollywoodfruarna", gick till skolan på den lilla orientation-lektionen, fick alla rätt på första läxan hehe, gick hem, joggade ner till state-street med Hanna och Isabel, uträttade några ärenden och nu ska vi laga amerikanska pan-cakes.
Imorgon fyller Ankan år här hemma så då blir det tårta, ballonger och party här hemma i 123:an!
 
puss hej
 
 

21 januari

publicerat i Allmänt;
Strandhäng hela dagen lång! Vi spelade beach med grabbarna, solade och åt lunch! Efter det mötte vi upp knoffen och gick bort till stället där alla surfare hänger och tittade på dom. När vi kom hem sprang vi ner till fotbollsplanen för att springa i trapporna och köra lite styrka, så nu är jag så gott som död i benen. Just nu sitter vi iallafall med datorerna i soffan och ska se på någon film.
 
Puss på er

20 januari

publicerat i Allmänt;
Dagen; legat på stranden, ätit mat på silvergreens, gått på stan, köpte mascara, läppglans och en parfym, så nu kommer jag lukta mums! Sen handlade vi mat för en hel jäkla armé! Mindre roligt var det att bubba på alla grejerna men dessto roligare att kylskåpet inte längre ekar tomt!
 
pusssssssssssssssss

home delivery

publicerat i Allmänt;
igår slog vi ihop oss med grannarna och beställde hem mat från en Kina-restaurang. Herregud så mycket mat vi fick och massor av lyckokakor också! Efter maten blev alla trötta, så det blev filmkväll här hos oss. Vi tittade på skyfall och jag somnade på soffan!

pictures

publicerat i Allmänt;
här kommer en blandad kompott med bilder. Vi har legat ute i solen hela dagen idag och jag har typ sovit hela dagen också känns det som, sov inte mycket alls i natt så har varit dödstrött :) ikväll tänkte vi köra en middag på stan och sen får vi se vad som händer!
 
pusss

Fredag

publicerat i Allmänt;
Igår hade vi blivit bjudna till en vän till Isabel som bor i ett hus i Isla vista med ett gäng andra. Så vi åt först lite paj, sen gjorde vi oss fina och hoppade på bussen! Där var det iallafall himlans trevligt och kvällen avslutades sen hos grannarna här hemma & vi käkade pepparkakor.

SOL

publicerat i Allmänt;
Det var varmt idag. Vi låg därför först vid poolen och solade, sen gick vi ner till stranden, åt lunch och sen spelade vi beach!
 
puussss heeej

Get together

publicerat i Allmänt;
Igår blev det en liten "grann-get together" hemma hos oss! Grannarna kom över och även andra människor som man träffat under veckan från harbor heights och la brezza, som är områden inte så långt ifrån oss! Det var trevligt och en mycket bra kväll iallafall, hej & hopp :)
Idag ska det tydligen bli väldigt varmt så vi ska hänga vid poolen här på området och sola lite! Tvätta ska vi försöka hinna med också tror jag. Vi har långhelg kan man säga från wave week nu för på fredagar är vi ju alltid lediga och på måndag är det tydligen en holiday här i USA för att det då är ett ex antal år sen Martin Luther King dog! 

älsklingen

publicerat i Allmänt;
Vill lägga ut en bild på mig och Vidar idag, bara för att jag saknar honom så mycket! Hans runda kinder som är gjorda för pussar i överflöd, sättet han hårt håller om ens finger med sin lilla hand, hur hans ansikte lyser upp med världens finaste lilla leende när man säger "hallå hallå hallå, vad är det som står på". Ja, jag saknar till och med att han hela tiden tar tag i mitt hår och drar lite busigt i det, trots att vi ett flertal gånger har haft seriösa diskussioner om att man inte får dra i mosters hår :) ♥
 

workout

publicerat i Allmänt;
 
Vi drog ut och tränade igen nu på eftermiddagen. Vi sprang ner till piren och sen tillbaka till fotbollsplanen och körde lite styrka! Jag vet inte hur långt det är till piren, men det är en bit alltså för det känns som tusan i benen nu! Just nu håller damerna på att laga middag och snart kommer Niklas också, han ska äta middag med oss och sen hänga lite!
 
 

16 Januari

publicerat i Allmänt;
Imorse vaknade jag vid halv åtta och jag började inte fören klockan 10 så jag gick ut på en powerwalk/springtur! Sen hade jag ännu ett infomöte som inte tog sån lång tid. Jag fick iallafall mitt schema. Jag kommer ha 2 lektioner per dag, Måndag till Torsdag. Så jag är ledig varje Fredag, vilket känns skönt! Efter det lilla infomötet mötte jag upp Hanna & Annika och vi gick till Cafeterian på skolan för att käka lunch. Typ världens bästa matställe där det fanns hur mycket gott som helst till bra priser också! Sen finns det där en jättestor uteplats med finaste utsikten över hela stranden och havet! Nu ska vi träna igen och sen laga kyckling med en god sallad till!

15 januari

publicerat i Allmänt;
Idag var det en föreläsning vi var tvugna att gå på, där olika personer från skolan berättade om både skolan men även om Santa Barbara i helhet och om olika aktiviteter som äger rum osv. Det var givande! Efter det bjöd skolan alla elever på pizza så vi gick och tog varsin slice och satt sen i gräset och pratade med folk. Efter det träffade jag på Robin som bor en bit ifrån oss. Han följde med mig och issa ner på State Street, för vi skulle fixa telefoner och lite annat. Vi började med att gå in på 99 cent store igen för att köpa lite smått och gott. Vi köpte bland annat nudlar som man kan äta till lunch ibland då man inte har så mycket tid. Bra för studentkassan dessutom! Jag hade lite problem med att välja smak, men Robin tyckte inte det spelade någon roll vad jag tog för smak för tydligen smakar alla bara ensamhet, haha, så deppigt.  
Efter det gick vi och fixade mobiler, där fick vi hjälp av en riktig klippa vid namn Aaron. Han visade oss olika dealar och vi bestämde oss till slut för att köpa varsin telefon för 50 dollar och sen betala 50 dollar i månaden och då kan vi alltså smsa, ringa och surfa hur mycket vi vill. Så det kändes värt!
När vi var klara med det behövde Isabel ta sig till skolan för att skriva upp sig på nån kurs, så jag och Robin gick och handlade bröd till vår lägenhet. Sen promenerade vi hemåt via piren och det var verkligen helt sjukt vackert. Man befinner sig hela tiden i någon sorts eufori när man är här och förmodligen kommer den hålla i sig tills jag ska åka hem igen! 

sunset

publicerat i Allmänt;
Jag och Isabel var på ett möte på skolan nu på eftermiddagen, när vi var på väg hem var det världens finaste solnedgång. Bilden är tagen med min Iphone, satt den gör sig inte rättvis. När jag sen kom till lägenheten så hittade jag den där lappen från Hanna och Annika som dom signerade med "Hannika", så söta!

Skype!

publicerat i Allmänt;
Sitter och skypar med Lovisa och mopparna! åh vad jag saknar dom ♥

Powerwalk

publicerat i Allmänt;
Jag har precis kommit in från en powerwalk! Det är lite annat att gå här än att gå stallrundan hemma. Det blev en jäkla runda iallafall för jag gick ju såklart vilse och hamnade på villovägar, men jag hittade hem till slut iallafall och nu sitter jag & väntar på tjejerna!

14 Januari

publicerat i Allmänt;
Idag var det inskrivning på skolan! Vi var där till halv nio för att få det gjort rätt snabbt! Efter det gick jag och Isabel ner till stranden en sväng, den ligger ju alldeles nedanför skolan. När vi varit där ett tag gick vi till strandrestaurangen vi var på igår för att ta en varsin kaffe, jag köpte en skål med frukt också!
 
Jag saknar er där hemma!
Puss

Filmkväll

publicerat i Allmänt;
Nu på kvällen kröp vi allihopa upp i soffan med en skål julskum & ahlgrens bilar och tittade på He's just not that into you på Hannas dator. Det var mysigt! Imorgon är det inskrivning på skolan vid 9-tiden och sen så har jag hela dagen ledig, så jag tänkte försöka träna och fixa en amerikansk telefon! Nu ska jag sova iallafall. Det är förresten sjukt att när vi går och lägger oss går alla i sverige upp för att jobba!
 
Puss

13 Januari

publicerat i Allmänt;
 
Imorse tog vi det väldigt lugnt! Vi hade lite problem med badrummet så vi fick besök av en rörmokare och Isabel tvättade dessutom lite på morgonen. Vid halv två tiden gick vi ner till en strand-restaurang för att äta lunch. Vi åt jättegoda club-sandwichar! Dit har jag därför bestämt att jag ska ta familjen när dom kommer, för mamma gillar club-sandwich! Sen gick vi vidare ner mot stan för att möta en kille som heter Niklas. När vi mött upp honom så delade vi på oss, jag och Isabel började gå ner mot state street för vi hade fortfarande en massa saker vi behövde köpa till vårt rum osv. Så det blev en heldag på stan för mig och Isabel! Vi hittade iallafall allt vi letade efter, så det kändes väldigt skönt! Jag köpte en till kudde, från Ralph Lauren inne på Macy's som bara kostade 70 kronor, älskar rea! Sen köpte jag förpackningar med låga strumpor, en olja till håret, för det blir rätt torrt i det här klimatet.. Sen köpte jag även örngott och handdukar! Den där svarta bodyn ska jag köpa till Vidar sen, så himla gullig! Vi snurrade iallafall runt på stan ända till klockan sex och när vi skulle hem så tappade vi bort oss lite, men till slut hittade vi hem! Det är ändå bra att man får utforska staden lite på egen hand så man lär sig den!
När vi kom hem till lägenheten igen så var Hanna och Annika ute och sprang så jag & Isabel satte igång och lagade mat. Det blev köttfärsås och Spaghetti. Tjejerna kom hem sen lagom till maten och när vi ätit upp så gjorde vi tillsammans ett matschema för veckan. Vi skrev upp vad vi ska äta för varje dag och vad som behövs! Man känner sig så duktig, vuxen och självständig hela tiden! Vilket är roligt :)

party party

publicerat i Allmänt;
 
Igår var det Lördag. Så jag och tjejerna bestämde oss för att laga tacos och sen köra lite party på det! Efter vi ätit så kom det några grabbar över till oss från lägenheterna bredvid och vi hängde här ett tag. Sen gick vi vidare till en lägenhet en trappa upp och träffade lite människor och sen vidare igen till en annan lägenhet där det dansades till låtar som denna; http://www.youtube.com/watch?v=5CImrIKNmBo
Jag hade jätteroligt iallafall och träffade jättemånga nya härliga människor!

Första träningspasset

publicerat i Allmänt;
När vi var på väg hem idag så mötte vi grannkillarna. Dom var på väg till fotbollsplanen för att träna lite och frågade om vi ville hänga på. Jag & Hanna bestämde oss iallafall för att följa med, så vi bytte om och tog sedan en joggingtur ner till fotbollsplanen. När vi var där så sprang grabbarna upp och ner i trapporna på läktarna, så vi bestämde oss för att göra samma sak. Och HERREGUD vad det kändes i benen. Saken var den att ju högre upp man kom, desto bredare och högre blev trappstegen. Men vi körde på några gånger i trapporna iallafall och sen körde vi lite styrka!   

13 Januari

publicerat i Allmänt;
 
Isabel
Hanna, Annika & jag! Två av mina roomies.
Campus (!!!!!!!!)
Fotbollsplanen!
Två små skejtare som mötte upp varandra precis när vi gick förbi!
Stranden & piren. Där spelades sista scenen av taken 2 in. För er som sett den.
State-street. Här finns alla affärer man kan tänka sig.
Vi åt lunch på silvergreen. Ett snabbmatställe, fast med nyttig och jättefräcsh mat!
Vi åt glass på yoghurt-land!
 
Idag bestämde vi oss för att uträtta ännu några ärenden. Så vi gick ner mot state street, vilket är typ "huvudgatan" där alla affärer finns osv. Alltså Santa Barbara är verkligen världens charmigaste lilla stad. Alla människor är desstuom jätteavslappnade och vart man än går är folk trevliga och framåtgående. Vart man än tittar ser man även folk som tränar och folk som skejtar. Det är en jätteskön stämning över hela staden helt enkelt. På vägen ner mot stan gick vi förbi skolan och campus och det är så vackert att jag liksom inte vet vart jag ska ta vägen. Både jag och Isabel är rädda för att vi inte kommer kunna koncentrera oss när det är en sån fin utsikt från skolan, haha.
 
Vi var iallafall in på en affär som heter "99 cent store", där fanns hur mycket som helst, både mat och saker till hemmet. Så vi gick lös och köpte en massa saker till lägenheten, så nu börjar den kännas lite hemtrevlig. Vi köpte bland annat lite blommor, ljus och annat smått & gott. Innan vi tog oss tillbaka till lägenheten så handlade vi lite tacos som vi tänkte äta ikväll!
 
Puss

12 Januari

publicerat i Allmänt;
 
Vårt hotellrum i Los Angeles
Frukosten på hotellet
Utsikt från hotellet
Isabel utanför hotellet
Anthony & Kyle
 När vi precis klivit av bussen i Santa Barbara
Vårt kök
Mitt & Isabels rum
Vi gick och handlade nödvändigheter, så som frukost, handdukar osv.
Nu sitter vi i sofforna occh dricker te, lyssnar på musik och pratar.
 
Imorse vaknade ju jag och Isabel upp på hotellrummet i Los Angeles. Vi duschade, fixade oss och åt frukost. Sen tog vi shufflen tillbaka till LAX, för att där ta en buss vidare mot Santa Barbara. När vi satt på bussen steg Anthony och Kyle på. Två stycken killar som började prata med oss om allt mellan himmel och jord. Dom var trevliga! Den ena var dessutom surflärare så han lovade att han skulle lära oss att surfa! När vi kom till SB visade det sig att det blivit strul med vilka som skulle bo med vilka. Jag och Isabel trodde att vi skulle bo med två som heter Angelica och Sara. Men istället bor vi nu med två som heter Hanna och Annika. Supersnälla tjejer och vi går redan jättebra ihop alla fyra! Vi bekantade oss lite med varandra iallafall, sen gick vi uptown för att handla mat och äta middag. Vi åt på en mysig thai-restaurang. Nu är vi tillbaka i lägenheten och Annika och Hanna ska förmodligen kila iväg på nån fest nere på La breza. Jag och Isabel är dock fortfarande jetlagade och jättetrötta så vi tänkte bli kvar hemma!
 
puss
 

Seattle

publicerat i Allmänt;
Alltså den här dagen.. Känns verkligen som om den aldrig kommer ta slut! Just nu sitter jag på flygplatsen i Seattle och hoppas innerligt att Doctor McSteamy från Grey's ska dyka upp.. För jag känner mig nämnligen som en hjälplös liten fågelunge. Resan har gått bra, förutom det faktum att den varit så jäkla lång. Jag har träffat många på vägen som varit på väg till samma ställe som mig, vilket har varit roligt! Alla som reser själv söker sig verkligen till varandra och det är inte alls svårt att börja prata med varandra. För trots att man inte känner varandra så har man så mycket gemensamt ändå. Tack vare att man har samma nervösa känslor inom sig! Nåja, klockan är 18:20 (03:20 hemma) här och 19:30 ska jag boarda mitt sista flyg till L.A där Isabel väntar på mig på vårt hotellrum. Där ska vi sova tills imorgon och då åker vi vidare till Santa Barbara!
 
Puss
 

2 dagar kvar!

publicerat i Allmänt;
På Torsdag åker jag, så jag packar för fullt! Vilket verkligen inte är lätt..
Igår sa jag hejdå till Linnea, Viktor & Vidar och imorse sa jag hejdå till Lovisa och Lina! Det är verkligen sjukt, för det går bara inte att hålla tårarna inne.. Jag börjar gråta direkt! Nu är det iallafall bara alla vänner och mamma och pappa kvar att ta farväl av. Men det blir bra det här, allt ordnar sig bara man är på plats!
 

Mitt nyår

publicerat i Allmänt;
 
Jag hade inga som helst förväntningar på mitt nyår, men jag tycker det blev mycket bra ändå! Jag åt middag tillsammans med några damer, skrattade, pratade, dansade och hade roligt!